KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, ÖĞRENCİLERİ BESYO’YA HAZIRLIYOR

Küçükçekmece Belediyesi, hayali beden eğitimi spor yüksekokulu olan öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için önemli bir adım attı.

Bu kapsamda sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda, Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde açılan BESYO hazırlık kursları, öğrencilere üniversitelerin kapılarını açıyor.

ÖĞRENCİLERİ BESYO’YA HAZIRLIYOR

Haftanın 3 günü 1 koordinatör ve 2 alanında uzman antrenörden oluşan ekip eşliğinde verilen kurslara katılan öğrenciler, donanımlı bir şekilde beden eğitimi ve spor yüksekokulları giriş sınavlarına hazırlanıyor. Öğrenciler, kurslarda 40-50 kişilik bir grup eşliğinde haftanın 2 günü salon, 1 günü de açık hava da olmak üzere toplam 3 gün boyunca aralıksız eğitim görüyor.

Mart ayında başlayan kurs çalışmaları, üniversitelerin son sınav tarihine kadar devam ederken, Küçükçekmece BESYO hazırlık kurslarında her üniversitenin farklı kriterlere göre yaptığı sınavlara yönelik eğitimler veriliyor.

Küçükçekmece Belediyesi, spor bilimleri fakültelerine yerleşen öğrencileri iş alanında da yalnız bırakmıyor. Kurslardan eğitim alarak, üniversiteye yerleşen ve mezun olan öğrenciler, Küçükçekmece Belediyesi spor okullarında eğitmen olarak da görev yapabilecek..