SÖĞÜTLÜÇEŞEME BİRLİKSPOR'DAN TOPLUMSAL DUYARLIK

SÖĞÜTLÜÇEŞEME BİRLİKSPOR'DAN TOPLUMSAL DUYARLIK

Sosyal yaşama, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle yola çıkan Küçükçekmece Söğütlüçeşme Birlikspor kulübü minik futbolcuları 150 çam fidanı dikti.

Söğütlüçeşme Birlikspor kulübü Başkanı Ercan Demir, yaptığı açıklamada, fidan sevgisini aşılamayı ve ormanın korunmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını da belirten Demir, "Genelde yılbaşında ağaç keserek süslüyorlar. Biz bunun önüne geçmek için bedelsiz fidanları dağıtıyoruz, doğanın daha yeşil hale gelmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini, yıllarca erozyonla mücadele ediliyor, Tek bir ağacın bile büyük önemi var. Bizler de mahalle insanı olarak farklılık yaparak erozyonla mücadelede yer almak istedik.

Çocuklarımıza yaklaşık 150 çam fidanı dağıttık. Herkes istediği yere çok rahat bir şekilde dikebilir. Diktikten sonra biz de onlara gittiğimizde hatıramızı görebileceğiz. Bu, bizi daha çok mutlu edecek."Amaç sadece her bireyin topluma olumlu katkılar yapmasıyla sınırlanamaz. Bu aynı zamanda bir toplumsal sorumluluktur.

Toplumsal sorunların giderilebilmesinde, öncelikle o toplumdaki insanların sorunlara ilişkin bir farkın dalık duygusuna sahip olmaları, durumdan endişe veya rahatsızlık duymaları ve sorunun çözümü için bir şeyler yapılması gerektiğini ifade etmeleri gerekmektedir’’dedi.