ERCAN DEMİR KULÜP BAŞKALIĞINI BIRAKIYOR

İstanbul1.Amatör Lig takımlarından olan Küçükçekmece Söğütlüçeşme Birlikspor'un kulüp Başkanı Ercan Demir, gelecek sezonda kulüp başkanlığı bırakacağını açıkladı.

Başkan Demir yaptığı açıklamasında şunları söyledi ' Ocak ayında yapılacak Söğütlüçeşme Birlikspor kulübü genel kurulda aday olmayacağım ve yönetimde görev almayacağım dedi Yönetimdeki arkadaşlarımızdan devam edenler olabilir ama ben kulüp başkanı olarak yapılacak kurulda kesinlikle ve kesinlikle aday olmayı düşünmüyorum. Kurucusu olduğum Yaklaşık 10 yıldır da Söğütlüçeşme Birlik spor kulübüne hizmet etmekteyim iki dönemdir'de başkanlık görevi yapıyorum. Ben göreve geldiğim süre içerisinde başarılı olduğumu düşünüyorum. Bazen belli bir yerde bırakmak gerekiyor. Artık yeni yüzler, yeni beyinler ve yeni hedefler noktasında biri aday olacaktır. Söğütlüçeşme Birlikspor kulübümüz katıldığı her branşta en iyi şekilde Küçükçekmece İlçesini ve Söğütlüçeşme mahallesini temsil etmiştir” dedi.

10 yıldır Söğütlüçeşme Birlikspor ’da çeşitli görevler de yer aldığını hatırlatan Başkan Ercan Demir, “Severek, gurur duyarak ve heyecanla yaptığım Söğütlüçeşme Birlikspor Kulüp Başkanlığını bırakıyorum” dedi.

Başkan Demir, yönetim kendi gücü ve desteği ile ayakta kalmaya çalışıyoruz ama bu iş böyle devam edemez. Amatörsporun desteklenmesi gerekirken, oyuncu lisanlarına bile para ödemek zorunda bırakılıyoruz. Ortada amatör bir ruh kalmadı. Sporcularda haklı olarak futbolu bir gelir kapısı gözüyle bakıyor. Gençleşmeye önem verelim diyoruz. Bu sefer de yetiştirdiğimiz sporcular üniversite ve iş gibi nedenlerle 18-19 yaşında kulüpten ayrılıyor.

Bu tablo içinde imkânlarımız doğrultusunda mücadelemizi sürdürüyoruz. Altyapılara büyük önem veriyoruz. Önceliğimiz Söğütlüçeşme’nin çocuklarının sporla birlikte hem kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak hem de ahlaklı, çağdaş, kültürlü bir insan olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Burada Küçükçekmece Belediyesi’nin ve Küçükçekmece kulüpler birliğinin bugüne kadar bize büyük desteği oldu. Bu destek olmasa bugün geldiğimiz noktada olmazdık.

10 yıldır severek, gurur duyarak Söğütlüçeşme Birlikspor kulübüne hizmet ettim 4 yıldırıda Kulüp Başkanlığını severek gecemi gündüzüme hafta sonlarını gözetmeksizin aşkla yaptım. İyisiyle kötüsüyle, mutluluğuyla üzüntüsüyle bu kulübü bugünlere getirdik. Bu süreçte ben de çok yoruldum. Artık çocuklarıma, aileme ve kendime daha fazla zaman ayıracağım. Bu nedenlere Kulüp Başkanlığını bırakıyorum. İnanıyorum ki benden sonra bu görevi devralacak arkadaşım görevini en iyi şekilde yapacaktır.

Sporun içinden yetişmiş, sporu seven bir insan olarak bu görevi devralacak arkadaşlarıma elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım.” Benim yönetim kurulu ve başkanlık olduğum süreci içimde Türk futboluna birçok sporcunuzu kazandırdık ve birçok başarılara imza attık tarih bunları unutturmayacağına inanıyorum Söğütlüçeşme Birlik spor kulübünde 10 yıllık çalışma süreci içinde yol arkadaşlığı yaptığım maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma ve yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi

HABER/Yılmaz AKTEPE